Fraktionell ansiktsbehandling 

En helt ny laserteknologi som ger skinrejuvination/hudföryngring genom att reducera små rynkor, ärr och stora porer. Behandlingen resulterar också i en uppstramning av huden.

 

Tidigare sövde man ner patienterna vid denna typ av behandling, men med den fantastiska teknikutvecklingen krävs enbart bedövningscreme som appliceras cirka 1 timme innan behandling.

Med tiden åldras huden och man kan säga att huden blir större och mer uttänjd vilket gör att det bildas rynkor. Detta sker genom att huden tappar elasticitet och fasthet då hudens kollagenlager blir tunnare och stelare. 

Detta beror på minskad talgproduktion (fett) som gör att huden blir torrare, får sämre glans, vilket gör att små blodkärl framträder tydligare. Solens UV-ljus är också en stor orsak till rynkbildning.

Den nya laserteknologin ger snabba resultat utan några bieffekter.

Laserstrålarna bränner mikroskopiska (hål) punkter i huden och skapar en ytlig och jämn förångning av huden. Laserljuset absorberas i yttersta hudlagret som därmed blir upphettat. 

Laserljuset har en del märkliga egenskaper. En sådan är att om man förångar(evaporerar) bort ett mycket ytligt skikt av ytterhuden så får man en föryngrande effekt på den nya hud som bildas när nämnda brännskada läkts. 

Lasern är bäst på små, fina rynkor som gärna uppträder runt ögon och mun.


En fraktionell uppfräschning av ansiktet tar cirka 60 min. 

fraktionellHur reagerar man efter fraktionell ansiktsbehandling?

Direkt efter behandlingen och några efterföljande timmar känns det behandlade området varmt, rött och kan göra lite ont.

Man kan beskriva känslan som när man fått en kraftig solbränna.

Det går bra att ta smärtstillande medicin ex: Alvedon 500 mg mot smärtan.

Ofta brukar det kännas bra att göra behandlingen i slutet på veckan tors-fred så man kan läka i lugn och ro över helgen.

Vid fraktionell ansiktsbehandling, "uppfräschning" av ansiktet, kan man bli lite röd och svullen, ser ut som när man solat för mycket i ett par dagar-se bild till höger.

Huden kan kännas som ”sandpapper” upp till en vecka, men det är helt normalt.

Den nya hud som bildas under är mycket tunn och fin, den ser ut som "babyhud". Med tiden får den en annan lyster och släthet jämfört med den gamla (obehandlade) huden.

Efter behandlingen börjar huden bygga upp sig själv på nytt och stärka upp sina kollagen fiber i mellanhuden.

Under den efterföljande läkningen, cirka 2 månader, ändras färgen gradvis mot normal hud och den nya huden får allt mindre rynkor och gropigheter.

Fullt resultat ser man först efter 6 månader upp till 1 år.

Det är väldigt viktigt att inte utsätta sig för sol på 5 veckor  efter en laserbehandling då det kan bli pigmentstörningar (vita fläckar på det behandlade området). 

 

Måste man utsättas för sol så täck över det behandlade området med exempelvis plåster,  förband eller hudfärgad kirurgisk tejp. Använd minst solskyddsfaktor 50.

Hur många behandlingar behövs?        

Det är väldigt olika beroende på vad som behandlas, vad man vill ha för resultat och hur din kropp svarar på behandlingen. 

Vanligt är 1-5 behandlingar. Om man önskar en större åtstramning av exempelvis huden i ansiktet krävs i regel 1-3 behandlingar. Beroende på läkningen, som dock är individuell, kan behandlingen för det mesta upprepas efter cirka 1-3 månader.